Samarbete

PR policy och samarbeten

För att kunna arbeta vidare med bloggen Naturligmat.se och lägga ner all den tid som krävs för att hålla så hög kvalitet som möjligt i mitt arbete är jag öppen för samarbeten med företag och deras produkter. Jag använder däremot en mycket strikt PR policy avseende detta för att uppfylla etiska och lagstadgade krav men också för att bevara en fortsatt hög trovärdighet i mitt arbete.

Jag är restriktiv i urvalet och väljer samarbeten med stor omsorg

Mina åsikter kan inte köpas. Jag eftersträvar hög integritet avseende bloggen och trovärdighet är en förutsättning i mitt arbete och får inte på något sätt äventyras. Jag värdesätter mina läsares och uppdragsgivares förtroende och det är det som jag sätter främst i avvägningen vid eventuella samarbetsförfrågningar. Det gör också att det sällan ingås någon form av samarbete. Detta kommer jag aldrig att avvika från i något avseende. Med denna bakgrund finns möjlighet för rätt varumärke att exponeras på NaturligMat.se. Eventuella inlägg är tydligt markerade med samarbete/affiliate.

Representerar du ett företag som kan vara av intresse för mig och mina läsare?

Förslag gällande samarbeten, kontakta mig: cecilia@naturligmat.se Framför gärna komplett information med ert förslag för snabbare bedömning.

Komplett MediaKit finns att få tillgång till på förfrågan med information om räckvidd, målgrupp, statistik och konkreta förslag och priser avseende olika typer av samarbeten. Hör av dig till cecilia@naturligmat.se för information.

Varuprov och recensionsex

Jag tar emot varuprov från företag och recensionsexemplar  från förlag för att kunna testa och recensera. Dessa sänds som PR från förlag, producent eller PR-byrå utan krav på motprestation. Exponering på NaturligMat.se kan inte garanteras om det skickas varuprover och recensionsexemplar.

Jag omnämner endast de produkter som bedöms passa målgruppen och som passar in i profilen för NaturligMat.se i övrigt. Jag ger alltid mitt personliga omdöme när den recenseras och min åsikt kan inte köpas. Varor och tjänster som strider mot NaturligMat.se-s redaktionella material och de grundläggande värderingar som är signum och en förutsättning för mitt arbete kommer aldrig att exponeras.

Postadress för varuprov och recensionsex

Cecilia Blidö / Naturlig Mat
Oljebergsv 6
44340 Gråbo

Addera mig till dina presskontakter

e-post: cecilia@naturligmat.se

Sponsrade inlägg och redaktionella samarbeten

Vill du garantera exponering på NaturligMat.se genom redaktionell annonsering? Eventuella inlägg är alltid tydligt märkta i inledningen av inlägget med ”Annons i samarbete med”. Vid denna typ av inlägg är en skriftlig överenskommelse gjord och kontrakt avtalat avseende arvodering. Förfrågningar som strider mot NaturligMat.se-s redaktionella material och de grundläggande värderingar som är signum för mitt arbete kommer aldrig att resultera i samarbete.

Representerar du ett företag som kan vara av intresse för mig och mina läsare?

Förslag gällande sponsrade redaktionella inlägg, produktutskick eller annonsplacering, kontakta mig: cecilia@naturligmat.se Framför gärna komplett information med ert förslag för snabbare bedömning. Endast de förslag som är av absolut värde för målgruppen beaktas.

Media och press intervjuer

I möjligaste mån ställer jag upp för intervjuer. Journalister med brådskande ärende hänvisas till att skicka sms: 0703-380508 för extra snabb kontakt. Jag har ofta svårt att svara i telefon. Vid mindre brådskande ärenden hänvisas till mail: cecilia@naturligmat.se

Annonslänkar / affiliatelänkar

Vissa inlägg kan innehålla annonslänkar. Dessa är alltid märkta i inledningen av inlägget med texten ”Inlägget innehåller annonslänk/affiliatelänk”. Annonslänkar, så kallade ”affiliatelänkar”, är länkar som går till extern part där du kan köpa en vara eller tjänst. ”Affiliates” är vanligen bloggar, shoppingsidor, prisjämförelsesidor och webbplatser som specialiserar sig på en viss typ av produkter. Det är ett sätt på nätet att förmedla besökare till en viss utvald annonsör.

På Naturlig Mat förekommer endast väl utvalda annonslänkar och banners som bedöms att passa målgruppen. Detta är ett sätt att få en mindre inkomstkälla för att täcka en del av allt arbete som krävs för att driva bloggen, svara på frågor och ha en nära kontakt med följare av arbetet.

Medlem av Influencers of Sweden

Jag är stolt Professional-medlem av Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för Social Media Influencers. Det är ett influencer-nätverk, en organisation för bloggare, YouTubers, Instagrammare och andra kreatörer och publicister inom sociala medier. Organisationen arbetar för att tillvarata branschens gemensamma intressen och verka för gemensam branschetik och riktlinjer. Medlemmarna driver sina sociala kanaler på ett seriöst sätt och har dem som en del av sin business.

Jag har som utgångspunkt att följa marknadsföringslagen och vara tydlig mot mina läsare/följare kring vad som är annonsinnehåll på min blogg och i mina sociala kanaler. Detta är ett område som ännu inte har tillräckligt tydliga riktlinjer för branschen men som Influencers of Sweden verkar för att stärka g i samarbete med andra betydelsefulla aktörer i branschen, myndigheter och som röst i hearings i Riksdagen.