Föräldrar och skolköket samarbetar för bra skolmat

Missa inte detta! Jag säger bara det. Möt skolköket och föräldrarna som förbättrar skolmaten tillsammans på Stenstorpsskolan i Falköpings kommun.

I Tapaspodden denna vecka får du ta del av ett viktigt samtal om kommunikation, hindren på vägen och hur det på ett prestigelöst sätt går att skapa förändringar. Inspirerande för dig som är skolförälder men även för dig som arbetar professionellt med skolmat.

föräldrar skolkök samarbete skolmat
Susanne, Kerstin, Maria, Arne, Maria och Sofia

Föräldraföreningen som jobbar för bättre skolmat

I det här viktiga samtalet möter vi Kerstin Schönborg, Sofia Fahlgren, Maria Björk och Susanne Gegerfeldt som är ideellt engagerade i fokusgruppen för skolmaten i föräldraföreningen i Stenstorp.

Skolköket som öppnat för dialog med föräldrar

Vi möter också Arne Petersen som är kökschef och Anna som är skolkock på Stenstorpsskolan i Falköpings kommun.

Vi får höra om föräldrarnas erfarenheter, konsten att få gehör för sina önskemål och krav på skolmaten. Arne berättar om hur han blev förvarnad om föräldrarnas skolmatsengagemang och önskades ”lycka till” av kollegorna när han började nya jobbet som kökschef i skolans kök.

Vi pratar om den långa listan med föräldrarnas önskemål, hur man hittar vägen till samarbete och att lyssna på varandra. Det blir många tankar om kommunikation, utmaningar, hinder på vägen och hur man på ett prestigelöst sätt kan nå framåt och att det går att skapa förändringar.

Värd är kostvetaren Cecilia Blidö

Podcasten Tapaspodden finns även på iTunes, Podbean 

Lyssna på alla andra avsnitt i Tapaspodden! Många inspirerande samtal om måltider, barns hälsa och offentlig gastronomi. 

 

Du kanske även gillar dettaDela detta socialt
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *